نکاتی برای ارتقاء امنیت شبکه (بخش اول)

امنیت شبکه

اینترنت و فناوری فرصت‌های زیادی را برای انواع کسب‌وکارها، به ویژه شرکت‌های کوچک و متوسط، فراهم کرده است. به لطف فناوری، شما می‌توانید صرفه‌جویی بیشتری کنید و فرایند­های کار خود را به خوبی تنظیم کنید.

اما همیشه چالش‌های امنیت شبکه در راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای کوچک و بزرگ وجود دارد. در کسب‌وکارهای کوچک همواره منابع کمتری را به امنیت شبکه اختصاص داده‌اند و حفاظت کمتری از امنیت شبکه انجام می‌دهند، به همین خاطر هدف آسان‌تری برای هکرها هستند. حتی تحقیقات نشان می‌دهد که 22٪ از کسب‌و‌کارهای کوچک هدف تهدیدهای سایبری بوده‌اند. به همین دلیل باید امنیت شبکه چنین کسب‌وکارهایی را بهینه نمود.

ما نکاتی را گرد آورده‌ایم تا به شما کمک ‌کنیم داده‌ها و کسب‌وکار خود را با ایجاد و حفظ یک شبکه مطمئن و ایمن، دست نخورده نگه دارید.

آموزش کارکنان

خطای انسانی یکی از بزرگترین تهدیدها برای امنیت شبکه‌ی کسب‌وکارهای کوچک است. به عنوان مثال، مشخص شده که حدود 90 درصد از گزارش‌های نقض داده‌­ای که دفتر نظارت بر اطلاعات (ICO) دریافت کرده مربوط به خطای انسانی است.

گزارش تحقیقات نقض‌ داده‌ی 2019 شرکت Verizon نیز نشان می‌دهد 21 درصد از نقض‌ داده‌ها با خطاهای انسانی پرهزینه مرتبط هستند. این نشان می‌دهد که چرا باید به کارکنان خود در مورد امنیت مناسب شبکه، آموزش دهید تا به شما در کاهش خطرات کمک کنند.

اشتباهاتی مانند در اختیار گذاشتن اطلاعات از طریق کلاهبرداری‌های فیشینگ، باز گذاشتن حساب‌های کاربری در رایانه‌های مشترک، دانلود تصادفی فایل‌های مخرب و یا حتی عدم بروزرسانی منظم گذرواژه‌ها می‌تواند هزینه‌های زیادی برای کسب‌وکار شما داشته باشد.

کارمندان شما باید یاد بگیرند که چگونه نشانه‌های کلاهبرداری فیشینگ را شناسایی کنند و در صورتی که قربانی آن شدند چه اقداماتی را انجام دهند.

همچنین، با آن‌ها در مورد ضرورت بروزرسانی نرم‌افزاری منظم دستگاه‌های کاری و شخصی صحبت کنید. مطمئن شوید که سیاست‌هایی که شما برای امنیت شبکه در نظر گرفته‌اید قوانین مربوط به دسترسی به دستگاه و شبکه و سیاست‌های مربوط به اپلیکیشن امنیت شبکه و استحکام رمز عبور را پوشش می‌دهد.

علاوه بر این، مقررات و دستورالعمل‌های مناسبی برای استفاده از اینترنت آماده کنید که جزئیات نحوه مدیریت و محافظت از اطلاعات مشتری و داده‌های حیاتی را شرح می‌دهد.

از وبسایت کسب‌وکارتان محافظت نمایید

داشتن یک مرورگر امن در کسب‌وکار بسیار مهم است؛ با این کار شما مشتریان بیشتری خواهید داشت، چرا که آنان نیز از امنیت وبسایت آگاه هستند.

شما می‌توانید برای ایمن‌سازی وبسایتتان با یک SSL شروع نمایید. گواهینامه‌های SSL انتقال داده‌ها، ورود به سیستم، تراکنش‌های کارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی را ایمن می‌کند.

اگر وب‌سایتی دارای گواهینامه SSL باشد معمولاً در سمت چپ URL آن یک قفل سبز رنگ نمایش داده می‌شود. این نماد اطمینانی برای امن بودن رابطه میان مرورگر کاربر و وب‌سرور است. گواهینامه SSL با رمزگذاری اتصال، به محافظت از داده‌های بازدید کنندگان شما در برابر سوء استفاده‌ی مهاجمان کمک می‌کند.

این امر خود کمک زیادی به جلب اعتماد بازدیدکنندگان خواهد کرد. همچنین باعث ارتقاء رتبه سایت شما در موتورهای جستجو می‌گردد و رشد شما را افزایش می‌دهد!

نصب فایروال

راه‌اندازی فایروال یک امر ضروری برای ایمن‌سازی شبکه است. فایروال ابزاری است که مانعی بین مجرمان سایبری و زیرساخت شبکه شما ایجاد می‌کند. برای ایجاد حفاظت بیشتر، می‌توانید یک فایروال داخلی در کنار فایروال خارجی استاندارد نصب کنید.

یک فایروال علاوه بر فیلتر کردن ترافیک شبکه بر اساس آدرس IP، می‌تواند درخواست‌های شبکه مخرب را شناسایی و مسدود کند؛ اگر چه این ویژگی بستگی به ارائه دهنده خدمات فایروال و ابزار‌های انتخابی شما دارد.

مهم است که فایروال‌های خود را بروز نگه دارید تا مطمئن شوید که آن‌ها می‌توانند هر روز حداقل یک عیب‌یابی را برای محافظت در برابر تهدیدهای جدید انجام دهند.

نکته: از ترکیب فایروال سخت‌افزاری و‌نرم‌افزاری استفاده کنید تا شبکه‌تان را ایمن کنید.

احراز هویت چند مرحله‌ای

ممکن است کارمندان اشتباهی مرتکب شوند که می‌تواند داده‌های شما را به خطر بیندازد، اما با احراز هویت چندگانه، یک لایه حفاظتی اضافی ارائه می‌شود. برای احراز هویت چند مرحله‌ای، کاربر رایانه باید دو یا چند مدرک یا عامل را برای احراز هویت ارائه کند، پس از تایید به کاربر اجازه دسترسی به یک وب‌سایت یا برنامه داده می‌شود.

برای احراز هویت دو مرحله‌ای(2FA)، هویت کاربران با استفاده از اطلاعاتی تأیید می‌شود که فقط برای آن‌ها ارسال می‌شود مانند کدی که برای کاربر فرستاده می‌شود. وجود رمز عبور و نام کاربری با لایه‌ی حفاظتی اضافی، دسترسی هکرها به اطلاعات حساس و حیاتی را دشوار می‌کند.

نکته خوب این است که اکثر شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های ابری گزینه 2FA را در اختیار شما قرار می‌دهند. رمزهای عبور ممکن است امنیت کامل شبکه را ارائه ندهند و به همین دلیل باید از احراز هویت چند مرحله‌ای استفاده کنید.

راه‌اندازی VPN

VPN برای ایمن‌سازی کسب‌وکار شما بسیار حیاتی است زیرا به شما امکان می‌دهد از طریق یک تونل رمزگذاری شده به رایانه خود وارد شوید و به اینترنت دسترسی داشته باشید که فعالیت و داده‌های شما را پنهان می‌کند.

VPN یک لایه امنیتی اضافه در شبکه ایجاد می‌کند، به ویژه در مواقعی که می‌خواهید از طریق یک شبکه ناامن یا عمومی به فایل‌های مربوط به کسب‌وکار دسترسی پیدا کنید. VPN، آدرسIP شما را پنهان و داده‌ها را رمزگذاری می‌کند تا رمزعبور و تاریخچه مرور شما را از دسترس هکرهای احتمالی دور نگه دارد.

اگر می‌خواهید با فناوری رشد کنید باید کسب‌وکارتان را انعطاف‌پذیر و پویا نگه دارید. انجام تمامی عملیات‌ در یک مکان فیزیکی یا شبکه، دشوار است و ممکن است نیاز به استخدام کارمندان از راه دور یا کارمزدی داشته باشید.

برای حل این مشکل با VPN، می‌توانید از یک سرور endpoint در پلتفرم ابری یا شرکتی که کار مدیریت اتصال از راه دور را انجام می‌دهد، استفاده کنید. از این طریق شما می‌توانید به صورت ایمن از هرجایی کارکنید و اطلاعات ایمنی داشته باشید.

ایمن کردن WIFI

شبکه WIFI شما می‌تواند به عنوان یک نقطه ورودی برای مجرمان سایبری عمل کند؛ بنابراین شما باید اقداماتی را برای ایمن‌سازی اتصال اینترنت­تان انجام دهید.

نخستین قدم این است که بر دسترسی کارمندان نظارت کنید و مطمئن شوید که شبکه شما با یک رمزعبور قدرتمند رمزگذاری شده است. کار ضروری دیگر پنهان کردن شبکه است تا روتر نام آن را پخش نکند.

می‌توانید برای مشتریانی که نیاز دارند به WIFI دسترسی داشته باشند، یک حساب مهمان با اقدامات امنیتی شبکه و گذرواژه‌های مختلف راه‌اندازی کنید تا با این روش از دسترسی مشتریان به شبکه اصلی خود جلوگیری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانه خدماتتماس ارتباط با ما